500 g hladké mouky

špetka soli

1 kypřící prášek do pečiva

2 vanilkové cukry

180 g cukru krupice

150 g měkkého másla

100 g jemně nastrouhaných mandlí

z 1 citrónu nastrouhaná kůra

2 vejce

250 g měkkého tvarohu, polotučného

50 g kandovaného ovoce

50 g rozinek

20 g rozpuštěného másla na závěrečné potření

5 polévkových lžic moučkového cukru na finální posypání

Postup: Ve velké míse smícháme hladkou mouku se solí, kypřícím práškem a nastrouhanými mandlemi a nastrouhanou kůrou z 1 citronu. Dále přidáme vanilkový cukr, cukr krupici, kandované ovoce, rozinky. Potom smícháme „tekuté“: měkké máslo, 2 vejce, měkký tvaroh. K sypké směsi přidáme „tekuté“, nejdříve začneme míchat měchačkou, potom na vále hněteme rukou. Když je těsto hladké, poprášíme moukou  a vyválíme do silnější placky, cca 3 – 5 cm vysoké. Těsto si opticky rozdělíme na 3 díly, střed těsta necháme ležet, levý okraj překlopíme na střed a potom překlopíme pravý okraj směrem na střed. Dáme péct na 170 do pekáče s pečícím papírem. Po upečení polijeme rozpuštěným máslem a posypeme hojně moučkovým cukrem.